Абс централата трябва да смениш и ще се оправи
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщениеАбс централата трябва да смениш и ще се оправиПо добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Колеги, миналия месец смених маслото за пръв път откакто я имам (10в40) и всичко си работеше точно до днеска. Днес на празен ход при по-рязко взимане на дълъг завой ми направи впечатление, че светва лампата за маслото за 2сек и изгасва, и на място като седи на празен ход повече от 10тина сек започва да свети и се оправя като дам малко газ. Майстора ми беше сипал УЖ точно 4л, а може би реално и по-малко, а по каталог е 4.4л. днеска сипах 300мл и на празен ход спря да свети, а на няколко резки завоя не светна, само на един светна. Според вас дали проблема е в маслената помпата или просто е било малко маслото? Много й треперя на тая кола, дори не смея утре да я пробам да видя дали пак ще свети. 1.6 туин спаркLast edited by dddimitrovvv; d.m.y г., 00:51.
Comment
-
Първоначално публикувано от lubo_red Покажи съобщениеАбс централата трябва да смениш и ще се оправи)
По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE
Comment
-
Първоначално публикувано от dddimitrovvv Покажи съобщениеКолеги, миналия месец смених маслото за пръв път откакто я имам (10в40) и всичко си работеше точно до днеска. Днес на празен ход при по-рязко взимане на дълъг завой ми направи впечатление, че светва лампата за маслото за 2сек и изгасва, и на място като седи на празен ход повече от 10тина сек започва да свети и се оправя като дам малко газ. Майстора ми беше сипал УЖ точно 4л, а може би реално и по-малко, а по каталог е 4.4л. днеска сипах 300мл и на празен ход спря да свети, а на няколко резки завоя не светна, само на един светна. Според вас дали проблема е в маслената помпата или просто е било малко маслото? Много й треперя на тая кола, дори не смея утре да я пробам да видя дали пак ще свети. 1.6 туин спаркLast edited by lordliness; d.m.y г., 05:35.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщениеКакво масло сложи? Имай предвид, че бензинките по католог горят 400 мл на 1000 (хиляда)км. Така че, следи нивото на маслото. Има тема за маслен сепаратор, потърси я, и я прочети. Общо взето, се приготви да доливаш масълце. Това е риска да караш, красива кола.
Щом мотор на 200 К гори 500 мл /10000 (десет хиляди), има нещо сбъркано в каталога, сигурно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Max engine oil consumption is usually 400
grams every 1000 km.
IMPORTANT Engine oil consumption depends
on the way of driving and the conditions
of use of the car.
Мисля, лесно ще намерите ръководството. Има го във форума.
А явно някой си завива двигателя с одеяло (за да спира топлинните загуби на ДВГ-то) и за това не му гори масло.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщениеMax engine oil consumption is usually 400
grams every 1000 km.
IMPORTANT Engine oil consumption depends
on the way of driving and the conditions
of use of the car.
Мисля, лесно ще намерите ръководството. Има го във форума.
А явно някой си завива двигателя с одеяло (за да спира топлинните загуби на ДВГ-то) и за това не му гори масло.
Чети внимателно каталозите и внимавай за печатни грешки в рецептите за лекарства. Така ще доживееш до дълбока старост.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Даже не пише млл а грамове. Пише максимална консумация. За минимална нищо не пише, четете ги тези каталози като пишете. Никъде не пише че задължително го гори това масло.
Топлинни загуби, дрън- дрънLast edited by lordliness; d.m.y г., 21:17.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Топлинни загуби, четете малко книги, за термодинамика. Белким нещо се набие, в дебели кратуни.И как се мери КПД и какво е туй животно.
Колегата дето има проблем с горенето на масло, първо да смени самото масло. Има доста други неща, които трябва да направи, преди да се забие на ремонт. Ама ако иска да слуша.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщениеТоплинни загуби, четете малко книги, за термодинамика. Белким нещо се набие, в дебели кратуни.И как се мери КПД и какво е туй животно.
Колегата дето има проблем с горенето на масло, първо да смени самото масло. Има доста други неща, които трябва да направи, преди да се забие на ремонт. Ама ако иска да слуша.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment